Pasigaminkite Patys...
Mobilus Tel. Užsakymams + 37061558588
Įdarytas karšis keptas folijoje
Karšis - skani žuvis, tačiau turi daug smulkių kaulų. Vis dėlto, susirinkusiai kompanijai galite pasiūlyti folijoje keptą karšį. Paruoškite žuvį pagal šį receptą ir nustebinsite svečius. Reikės didelio apie 2 kg. karšio. Žuvį nuvalyti ir išskrosti, galvą palikti. Išplauti, įtrinti žuvų prieskoniais. Tada ruošiame įdarą: pusė kepalėlio juodos duonos supjaustoma nedideliais kubeliais ir kepame aliejuje, pridedame truputėlį druskos ir smulkinto svogūno. Kai duona gerai apskrunda, ją sukemšame į karšį ir užsiuvame. Tada žuvį įvyniojame į foliją ir kepame orkaitėje apie 45 min. Šį receptėlį tikrai įvertins jūsų svečiai mėgstantys alų. Patiekalas nelabai tinka vaikams dėl karšyje esančių ašakų.
Šviežias upėtakis
Komponentai:
- upėtakis;
- citrinos;
- žuvies prieskoniai;
- balta duona;
- sviestas.
Iš upėtakių (500-600 g) Išpjaustome filė, sudedame į kokį nors indą, ant filė išspaudžiame pakankamai citrinos (galima pridėti ir truputį žuvies prieskonių). Po dviejų valandų jau galima daryti sumuštinius su balta duona, sviestu ir upėtakio gabaliukais. Nenusikąskite pirštų!!! :)
Farširuota lydeka kepta orkaitėje
Komponentai:
- 1,5 kg lydeka,
- 1 didelis svogūnas,
- 2 vidutinės morkos,
- 100-200 g žalių lašinukų,
- 3 kiaušiniai,
- prieskoniai (žuvies prieskoniai, pipirai, druska).
Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom, žuvies mėsą ir lašinukus sumalam mėsmale.
Svogūną ir morkas susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedam kad atvėstų.
Kiaušinius kietai išverdam, nulupam ir padedam, kad atvėstų.
Atvėsus svogūnams, morkoms ir kiaušiniams, pakepintas daržoves sudedam į faršą, kiaušinius supjaustom ir sudedam į bendrą masę, įmušam viena žalią kiaušinį, sudedam prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišom ir sukišam į lydekos odą.
Skardą ištepam aliejum, įdedam lydeka ir pašaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam apie 45-50 min.
Skanaus!
Troškinta žuvis
Kuojas, plakius, ar kitas žuvis (tinka visos) nuvalome, nuplauname, pašaliname galvas, nukarpome plaukmenis ir tvarkingai sudedame į troškintuvą.
Tada sudedame prieskonius, druską (1 kg paruoštos žuvies - 1 kupinas arbatinis šaukštelis), maltų kvapniųjų ir juodųjų pipirų, lauro lapelių, galima įdėti keletą skiltelių česnako, užpilame vandens tiek, kad nesemtu žuvies. Įpilkite apie 150g aliejaus. Troškintuvą užpildykite ne daugiau 2/3 turinio. Kai viskas užverda, primažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite 60 minučių, jei gaminsite stambesnę žuvį (lydeką, starkį), tai troškinkite apie 75 minutes. Karštą žuvį sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Laikant šaldytuve, tokią žuvį patartina suvartoti per 2-3 savaites. Patiekti galima įpjausčius svogūno, pridėjus pomidorų padažo.
Žuvienė
Jos gaminimui tinka visa žuvis: tiek smulki, tiek didesnė. Žuvį reikia nuskusti ir išimti vidurius. Išplautą žuvį verdame vandenyje, pastoviai nuimant nuo paviršiaus putas. Žuvį pastoviai reikia patrinti bulvių grūstuve, kol nelieka jos sveikos. Tai atlikus, visas viralas perkošiamas per sietelį, ir jau turime sultinį žuvienei gaminti. Tada, jei reikia, įpilame dar šalto vandens, ir pastatome virti. Verdama ant silpnos ugnies, tada ne taip ji drumsčiasi. Dedamos kubeliais pjaustytos bulvės, aliejuje pakepintos morkos, svogūnai ir (jei turime) paprikos. Daržovės kepinimui pjaustomos smulkiai, pirma pakepamos morkos, po to svogūnai, o paprika jau visai nedaug. Visada žuvienę (kaip ir daugelį kitų sriubų) “užspirginti” pakepinta karšto rūkymo šonine. Ją pjaustyti kubeliais, pakepti ir versti į žuvienę. Prieskoniai dedami į pabaigą, iki kol išverda bulvės. Tai druska, malti juodieji pipirai, ir dar dedame prieskonių vištienai. Jie gražiai “paraudonina” sriubos spalvą ir priduoda patiekalui “išbaigtumo”. Geriausia, jei yra galimybė, duoti žuvienei “subręsti“, t.y. pastovėti kokias keletą valandų. Tai aktualu daugeliui karštų sriubų. Žuvienę valgyti, skaniausia su grietine.
Šios žuvienės privalumas yra tas, kad valgant nereikia spjaudytis prie stalo – kaulų joje nėra. O jei kartu su daržovėmis įdėsime saujelę šviežios smulkintos lašišos, patikėkit – ir uošvienė pagirs :).
Keptas orkaitėje sterkas
Nuvalytą ir išdarinėtą sterką supjaustime gabalais ir pasūdome. Nulupti svogūną ir supjausčius įdėti į gilią, prieš tai taukais išteptą keptuvę. Po to sudedame supjaustytą žuvį. Užberiame sausais, smulkintais grybais. Sterko gabalus apdedame sviesto gabaliukais ir aplaistome vynu. Pabaigai viską lengvai apibarstome miltais. Dedame į orkaitę ir troškiname 30 minučių.
Tipiška rusiška žuvienė
Į puodą su vandeniu dedama žuvis stambiais gabalais arba, jei nedidelė - visa. Galima naudoti ir žuvų galvas, jei turime jų pakankamai. Verdant nugraibyti susidariusias putas. Druskos dedame pagal skonį, o pipirus tik nemaltus. Įmetame ir keletą lauro lapų. Baigus virti įpilame 50 g degtinės (ant 3 litrų vandens) ir uždengus paliekame 15-20 min pastovėti. Po to samteliu pilame į puodukus sriubą ir įdedame po žuvies gabalą. Nepamirškime, kad jokių priedų dėti daugiau negalime, nes tai iš karto KEIČIA žuvies skonį.
Starkis su citrinų ir kaparių padažu
Komponentai:
- 0,5 kg starkių ar kitų neriebių žuvų;
- imbiero šaknis;
- citrina;
- petražolės,
- ½ stiklinės vandens;
- 2 šaukštai kaparių (nasturtų sėklų);
- 2 šaukštai sviesto.
Žuvis nuplauti, nušluostyti, pasūdyti. Imbierą nuskusti, sutarkuoti ir juo ištrinti žuvį. Apvolioti žuvį miltuose ir iš abiejų pusių apkepti po 2-5 minutes. Žuvį kepti svieste.
Citriną nulupti, supjaustyti, sumaišyti su vandeniu, kaparėliais, petražolėmis ir užvirinti.
Žuvis, kepta folijoje
Atšilus orams daug kas išsiruošiam į žvejybą su nakvyne. Vakare smagu pasėdėti prie laužo aptarti rezultatus, padaryti po „šlakelį“ ugninio vandens. Todėl siūlau tai progai tinkantį užkandį.
Šiam patiekalui tiks bet kokia didesnė žuvis. Aišku skaniau karšis, lynas, starkis, žiobris, bet tiks ir šapalas ar didesnis plakis.
Nuvalom žvynus, išimam vidurius, didesnei žuviai galima padaryti apie 1-2 cm gylio įpjovimą per nugarą iki uodegos.
Lengvai pabarstom druska (nepersūdykit), prieskoniais, tiks viskas ką turim po ranka (pipirai, vegeta, česnakai, žuvies prieskoniai ir t.t.). Jeigu žuvis buvo su ikrais sudėkit juos į vidų. Visą žuvį sutepkit majonezu. Gerai susukam į foliją. Jei namie, kepti galima orkaitėje (apie 40-50 min prie 220 ºC), jei lauke - grilyje, ant grotelių virš laužo ar laužo žarijose. Kepant žarijose pavartykit, kad nepridegtų.
Žuvies faršo kukuliai arba „bananai“
Komponentai:
- žuvies faršas;
- pienas;
- pyragas ar batonas;
- kiaušinis;
- prieskoniai;
- miltai bei malti džiūvėsiai;
- svogūnai;
- bulvės.
Į žuvies faršą sudedam piene mirkyto pyrago, batono, kiaušinį, prieskonius, iš gautos masės darom graikiško riešuto dydžio rutuliukus, tuomet juos voliojame miltų bei džiūvėsių mišinyje. Kepam karštuose riebaluose. Patiekti galite su keptais svogūnais. Iš to paties faršo galite daryti banano formos pusgaminius, juos pavolioti plaktame kiaušinyje bei džiūvėsėliuose ir kepti riebaluose. „Bananus“ galit patiekt su keptomis bulvytėmis.
Keptos plekšnės
Ingredientai:
• Plekšnė, 5 vienetai
• Druska, pagal skonį
• Pienas, 0.5 litro
• Aliejus, truputį
• Kvietiniai miltai, truputį
Pagautas plekšnes nuvalykite, galvas (nebūtina), išimkite vidurius, išplaukite.
jas pasūdykite ir užpilkite valandai Po valandos jau aliejuje kepti žuvis, jas miltuose, kiaušinyje, o po to miltuose.
Silkė pataluose su džiovintais grybais
Ingredientai:
• Silkė, 500 gramų
• Grybai, džiovinti, 80 gramų
• Svogūnai, 2 vienetai
• Aliejus
• Druska
• Juodieji pipirai
Grybus nors kelioms vandenyje. Po to tam pačiam pavirkite apie 10 Grybus išgriebkite ir labai supjaustykite, po to trumpai aliejuje. Galite įdėti šiek druskos.
Silkės filė supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į salotinę, pipirų. Jei norite rūgštelės, papjaustykite rauginto ar agurkėlio ir sudėkite ant silkės. Svogūną supjaustykite ir aliejuje. Galite įdėti šiek druskos. Svogūnus dėkite ant silkės. Su šaukštu kad paviršius būtų lygus. dėkite džiovintus grybus ir vėl išlyginkite paviršių. Skanaus!
Žuvies kotletai
Ingredientai:
• Žuvis, filė, 1 kilogramas
• Sviestas, 150 gramų
• Žalumynai (įvairūs), 100 gramų
• Kiaušiniai, 2 vienetai
• Džiūvėsėliai, 100 gramų
• Bulvės, 1 kilogramas
• Juoda duona, 300 gramų
• Druska, pagal skonį
• Aliejus, saulėgrąžų, 150 gramų
Žuvies filė supjaustykite gabalėliais ir pamuškite. kiekvieno gabalėlio uždėkite sviesto ir smulkintų žalumynų. žuvį susukti į kotleto formą. Kiekvieną kotletą plaktame kiaušinyje, džiūvesėliuose ir apkepinti Kotletus paduokite pakepintos duonos riekelių su bulvėmis, šviežiais pomidorais. Kotletus papuoškite žalumynais.
Aluje troškinta žuvis
Ingredientai:
• Žuvis, 1 kilogramas
• Svogūnai, 2 vienetai
• Morkos, 1 vienetas
• Petražolės, 1 vienetas
• Razinos, 1 šaukštas
• Medus, 1 šaukštelis
• Citrinos, 0.5 vieneto
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, pagal skonį
• Alus, 2 šaukštai
Žuvies filė supjaustykite griežinėliais, druska, pipirais ir 30 min. Prieskonines daržoves griežinėliais ir kepinkite iki spalvos, į keptuvę dėkite žuvų gabalėlius bei daržoves, įpilkite 2 šaukštus alaus, supilkite aliejų, įspauskite citrinų sulčių, įdėkite medų, razinas, troškinkite, kol daržovės suminkštės.
Armėniškai keptas upėtakis
Ingredientai:
• Upėtakis, 600 gramų
• Sviestas, 60 gramų
• Kiaušiniai, 4 vienetai
• Kiaušiniai, keptas, 1 vienetas
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, pagal skonį
• Petražolės, smulkintos, 1 šaukštas
• Pelerūnas (kietis), smulkintas, 1 šaukštas
Upėtakiai nuvalomi, nuplaunami, išdarinėjami ir Nukerpami nugaros Taip paruoštos žuvys iš abiejų pusių apkepinamos įkaitintame svieste, kol gruzdžia plutele, po to užpilamos išplaktais kiaušiniais (į juos įberiama ir pipirų) ir kepamos orkaitėje 3—5 Po to apibarstomos žalumynais, papuošiamos keptu kiaušiniu ir toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė.
Asturiškai pagaminta žuvis
Ingredientai:
• Menkės, 500 gramų
• Baltas vynas, 100 mililitrų
• Svogūnai, 1 vienetas
• Sviestas, 80 gramų
• Šokoladas, juodasis, tarkuotas, 1 šaukštas
• Pievagrybiai, 1 sauja
• Kvietiniai miltai, 1 šaukštas
• Gvazdikėliai, malti, truputį
• Cinamonas, truputį
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, truputį
Svogūnas supjaustomas ir pakepinamas su nurodyto sviesto. miltai, viskas pakepinama, po to įpilama 250 ml Padažas gerai išmaišomas, kad nebūtų gumuliukų. į jį supilamas vynas, šokoladas, gvazdikėliai, cinamonas, druska ir Ugniai atsparaus plokščias dubuo ištepamas aliejumi ir ant viryklės krašto arba labai mažos ugnies. Į jį porcijomis supjaustyta žuvis, padažas. Troškinama ant visai mažos Grybai nuvalomi, supjaustomi, patroškinami likusiame ir 10 min. prieš valgį patiekiant į dubenį su žuvimi. Prie žuvies paduodama ryžių košė.
Baravykų salotos su silke
Ingredientai:
• Baravykai, marinuoti, 200 gramų
• Bulvės, didelė, virta, 1 vienetas
• Svogūnai, 0.5 vieneto
• Rauginti agurkai, 3 vienetai
• Silkė, filė, 3 vienetai
• Aliejus, 2 šaukštai
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, pagal skonį
virtą bulvę, svogūną ir agurką supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su silke. Užpilkite aliejumi, druska, pipirais, papuoškite žalumynais.
Bengališkai pagaminta menkė
Ingredientai:
• Menkės, 1 kilogramas
• Pasukos, 800 mililitrų
• Čili, maltas, 1 šaukštas
• Imbieras, geltonasis, maltas, 1 šaukštas
• Kmynai, 0.75 šaukštelio
• Juodieji pipirai, malti, 0.5 šaukštelio
• Citrinų sultys, 1 šaukštelis
• Sviestas, 3 šaukštai
• Druska, 0.5 šaukštelio
Žuvis išdarinėjama, perplaunama, nusausinama, įtrinama imbiero milteliais, į pašildytas pasukas ir palaikoma šiltoje Po to sudedama į puodą, apšlakstoma citrinos įpilama vandens, įberiama kmynų, čili bei juodųjų pipirų ir troškinama 10 Iškepusi žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, apliejama pasūdytu, sultimis paskanintu padažu, o po to ištirpintu sviestu.
Folijoje kepta silkė
Ingredientai:
• Silkė, 2 vienetai
• Pievagrybiai, 5 vienetai
• Svogūnai, 2 vienetai
• Kiaušiniai, virtas, 1 vienetas
• Petražolės, smulkintos, 1 šaukštelis
• Krienai, trinti, 1 šaukštelis
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, pagal skonį
Nuvalykite ir supjaustykite Susmulkinkite sovgūnus ir kiaušinį. Silkę išvalykite ir pamirkykite 1 val. Sumaišykite pievagrybius, svogūną, kiaušinį, petražoles, pasūdykite, Įdarykite silkę gauta mase.
Aliejų sumaišykite su ir šį padažą supilkite ant dviejų lapų. Ant lapų sudėkite po silkę ir sandariai folgą kad neliktų atvirų vietų. Silkę kepkite laipsnių karščio orkaitėje apie 25 min.
Folijoje kepta žuvis
Ingredientai:
• Žuvis, 1 kilogramas
• Grybai, džiovinti, 100 gramų
• Sviestas, 2 šaukštai
• Svogūnai, 2 vienetai
• Mėta, džiovinta, 2 šaukšteliai
• Citrinos, 1 vienetas
• Druska, truputį
• Juodieji pipirai, malti, truputį
Išvalyta žuvis, išėmus apšlakstoma citrinos sultimis, druska, pipirais, mėtomis. grybai supjaustomi, sukrečiami riebalais išteptos folijos, grybų sudedami žuvies gabalai, suvyniojama ir galai užsukami. padedama ant ir kepama gerai įkaitintoje orkaitėje 30 min. Tiekiama su virtais ryžiais ar pupelėmis.
Graikiška žuvienė
Ingredientai:
• Žuvis, jūrinė, 1 kilogramas
• Svogūnai, 1 vienetas
• Žalumynai (įvairūs), truputį
• Lauras, lapelis, 1 vienetas
• Juodieji pipirai, 5 vienetai
• Kvietiniai miltai, 2 šaukštai
• Margarinas, 2 šaukštai
• Česnakai, skiltelė, 0.5 vieneto
• Pomidorai, 2 vienetai
• Grietinėlė, 6 šaukštai
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, malti, truputį
Žuvis nuvaloma nupjovus galvą, nulupus odą, išėmus supjaustoma gabalais. oda ir kaulai užpilama L vandens ir kartu su svogūnu, žalumynais, juodaisiais pipirais lauro lapeliu maždaug 30 paverdama. Vėliau sultinys perkošiamas, į jį žuvis. Verdama ant mažos kol žuvis suminkštėja. Keptuvėje ištirpinamas margarinas, įberiama miltų, įpilama truputį Gautas uždaras supilamas į sultinį, įdedama pomidorų, sugrūsto česnako, įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Dabar į sultinį vėl išvirta žuvis, sriuba dar kartą užvirinama, nuo ugnies uždengus dangčiu, 5 min. palaikoma. su batonu.
Grikiais įdarytas karpis
Ingredientai:
• Karpis, šviežias, išvalytas, 800 gramų
• Grikiai, 1 stiklinė
• Kiaušiniai, virtas, 1 vienetas
• Grietinė, 1 stiklinė
• Svogūnai, 1 vienetas
• Kvietiniai miltai, 1 šaukštas
• Aliejus, 3 šaukštai
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, malti, pagal skonį
Žuvį nusausinkite, įtrinkite druska, ir 15 minučių palaikykite. Nuluptą svogūną susmulkinkite ir aliejuje.
Grikių kruopas sumaišykite su svogūnais ir kapotu virtu kiaušiniu. mase įdarykite žuvį. Pavoliokite ir apskrudinkite karštuose riebaluose.
Žuvį pašaukite į karštą orkaitę. vis palaistykite išsiskyrusiomis Likus 5 minutėms iki pabaigos, apliekite Tiekite su šviežių daržovių salotomis, apibarstę prieskoninėmis žolelėmis.
Hamburgiška ungurio sriuba
Ingredientai:
• Ungurys, šviežias, 500 gramų
• Kiauliena, kaulai, 500 gramų
• Kiaulės kumpis, rūkytas, 125 gramai
• Žalumynai (įvairūs), truputį
• Slyvos, džiovintos, 80 gramų
• Žirniai, švieži, 0.5 stiklinės
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, pagal skonį
• Cukrus, 0.5 šaukštelio
• Krapai, smulkinti, 1 stiklinė
Kaulai ir rūkytas užpilami 1,5L vandens ir Išviręs sultinys perkošiamas per sietelį. į sultinį sudedami žalumynai, po to — žalieji žirneliai ir džiovintos slyvos, o po 10 min.— paruošti gabalai. Sriuba pasūdoma, įberiama pipirų, krapų. Išvirusi sriuba tučtuojau paduodama
Lynas su raugintais kopūstais
Ingredientai:
• Lynas, 1 kilogramas
• Kvietiniai miltai, 2 šaukštai
• Aliejus, 0.5 stiklinės
• Grybai, džiovinti, 50 gramų
• Rauginti kopūstai, 700 gramų
• Svogūnai, 1 vienetas
• Fermentinis sūris, 50 gramų
• Grietinė, 0.5 stiklinės
• Juodieji pipirai, truputį
• Kmynai, truputį
Išvalytas supjaustytas įtrinamas pipirais ir 30 min. šaltai. Vėliau pabarstomas miltais (1 šaukštu) su ir kepamas aliejuje. Išmirkyti išverdami, o kopūstai ištroškinami jų nuovire. Supjaustyti svogūnai sumaišomi su šaukštu miltų ir sudedami į kopūstus su supjaustytais bei prieskoniais. Į atsparų indą sukrečiami kopūstai, sudedama žuvis, palaistoma užbarstoma tarkuotu sūriu ir apkepama.
Marinuotas keptas sterkas
Ingredientai:
• Starkis, 1 kilogramas
• Juodieji pipirai, 4 vienetai
• Gvazdikėliai, 4 vienetai
• Lauras, lapeliai, 2 vienetai
• Morkos, 1 vienetas
• Aliejus, 0.5 stiklinės
• Kiaušiniai, 2 vienetai
• Pienas, 0.5 stiklinės
• Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
• Svogūnai, 3 vienetai
• Sviestas, 30 gramų
• Druska, truputį
Iš prieskonių bei prieskoninių daržovių išverdamas ir jame apie 1 laikoma išvalyta supjaustyta žuvis.
Iš kiaušinių, miltų, užmaišoma grietinės tirštuma tešla. Joje pavoliojami gabalai ir kepami kol parusvėja. Tada į pašildytą pusdubenį, užpilami trupučiu tirpinto sviesto ir apdėliojami svogūnais. Prie šios žuvies tinka karštos troškintos daržovės, o patiekalas šaltas —
Milano salotos su rūkyta žuvimi
Ingredientai:
• Makaronai, 125 gramai
• Žuvis, rūkyta, 200 gramų
• Obuoliai, 1 vienetas
• Salierai, kubeliais pjaustyti, 1 stiklinė
• Svogūnai, 1 vienetas
• Majonezas, 1 stiklinė
• Druska, pagal skonį
• Čili, pagal skonį
Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje ir į graibštą. Obuoliai nulupami, išėmus sėklalizdžius, smulkiais kubeliais. Iš žuvies išimami Visi produktai sumaišomi ir majonezu, sumaišytu su tarkuotu svogūnu. Po to pasūdoma ir įberiama raudonųjų pipirų.
Olandiška silkė
Ingredientai:
• Silkė, 8 vienetai
• Citrinų sultys, truputį
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, pagal skonį
• Aliejus, truputį
• Sviestas, truputį
• Krapai, truputį
• Petražolės, truputį
• Svogūnai, laiškai, truputį
Silkės atsargiai išėmus vidurius, apšlakstomos sultimis, pasūdomos, apibarstomos ir iš abiejų pusių apkepinamos. Po to nugaros vietose įpjaunamos ir prikemšamos šviežių, smulkiai supjaustytų ir su sumaišytų krapų bei petražolių lapelių. Silkės paduodamos pat su biria ryžių koše.
Rasalynė
Ingredientai:
• Silkė, 90 gramų
• Svogūnai, 20 gramų
• Burokėliai, rauginti, 50 gramų
• Vanduo, 150 mililitrų
• Actas, 1 gramas
• Bulvės, 100 gramų
Receptas vienai
Silkei išimami viduriai, į popierių ir kepama orkaitėje. Po to išimami kaulai, minkštimas Rauginti burokėliai, silkės minkštimas užpilama burokėlių rasalu, praskiedžiama atšaldytu vandeniu, pridedama pipirų ir acto.
Patiekiant sriubą, paduodamos virtos bulvės su
Rudenio salotos su silke
Ingredientai:
• Silkė, filė, 1 vienetas
• Obuoliai, 2 vienetai
• Svogūnai, 1 vienetas
• Alyvuogės, 20 vienetų
• Kiaušiniai, virti, 2 vienetai
• Majonezas, 100 gramų
• Petražolės, truputį
Silkės filė supjaustykite gabalėliais, svogūną ir kiaušinius - kubeliais, o alyvuoges per pusę. Obuolius išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Skilteles susmulkinkite į trikampius gabalėlius. Viską užpilkite ir sumaišykite. Salotas puoškite alyvų puselėmis ir petražolėmis.
Romos salotos su silke
Ingredientai:
• Pomidorai, 500 gramų
• Pievagrybiai, troškinti, 250 gramų
• Baravykai, troškinti, 250 gramų
• Svogūnai, 2 vienetai
• Silkė, 4 vienetai
• Majonezas, 0.8 stiklinės
• Varškė, 2 šaukštai
• Aliejus, 2 šaukštai
Pomidorai, išmirkytos silkės ir svogūnai supjaustomi nedideliais Majonezas sumaišomas su varške. Viskas permaišoma.
Silkė grietinės padaže
Ingredientai:
• Actas, truputį
• Cukrus, truputį
• Druska, truputį
• Grietinė, 1 stiklinė
• Obuoliai, 2 vienetai
• Petražolės, truputį
• Silkė, 4 vienetai
• Svogūnai, 2 vienetai
Išmirkytos, nuluptos, be kaulų ir ašakų silkės supjaustomos ir į silkines. Nulupti stambiai sutarkuojami, svogūnai supjaustomi. Į grietinę sudedami svogūnai, įpilama truputis acto, įberiama cukraus. Išmaišytas padažas užpilamas ant silkių. Puošiama petražolių
Silkė su cinamonu
Ingredientai:
• Silkė, 4 vienetai
• Svogūnai, 1 vienetas
• Aliejus, 2.5 šaukšto
• Citrinos, 1 vienetas
• Cinamonas, truputį
• Cukrus, truputį
• Juodieji pipirai, malti, truputį
• Krapai, truputį
• Petražolės, truputį
Išmirkytos, išvalytos, supjaustytos silkės į stiklinį indą sluoksniais: silkės, užbarstoma pipirų, cinamono su šiaudeliais supjaustytų svogūnų ir vėl silkės, ir t.t. Pagaliau užpilama sumaišyto su citrinos sultimis. Paruoštas 2—3 paras šaldytuve. Tiekiamas silkinėse, puoštas krapų, petražolių lapeliais.
Silkė su obuoliais
Ingredientai:
• Silkė, 1 vienetas
• Obuoliai, 200 gramų
• Svogūnai, 1 vienetas
• Rauginti agurkai, 1 vienetas
• Citrinos rūgštis, truputį
• Juodieji pipirai, pagal skonį
• Majonezas, 150 gramų
Išmirkytą, nuvalytą, be kaulų silkę supjaustyti ruoželiais. Svogūną smulkiai, obuolius plonomis skiltelėmis, agurką — mažais gabalėliais. Sudėjus likusius produktus, viską sumaišyti, gražiai sudėti į mažus pusdubenius ir užpilti majonezu.
Silkė su ryžiais
Ingredientai:
• Krapai, truputį
• Majonezas, 200 gramų
• Petražolės, truputį
• Ryžiai, virti, 10 šaukštų
• Silkė, 4 vienetai
• Svogūnai, 3 vienetai
Išmirkytos, išvalytos (be kaulų) silkės gabaliukais. Į dubenėlį dedama ryžių košės, supjaustytų svogūnų, majonezo, silkės, krapų, petražolių sukapotų lapelių, vėl ryžių, svogūnų, majonezo, silkės ir t. t. sluoksnis turi būti Puošiama petražolių, krapų lapeliais. Taip paruošta silkė 24 laikoma šaldytuve.
Šamas, keptas pomidorų padaže
Ingredientai:
• Šamas, filė, 300 gramų
• Pomidorų padažas, 1 stiklinė
• Fermentinis sūris, tarkuotas, 1 šaukštelis
• Sviestas, 0.5 šaukšto
• Grybai, 50 gramų
Į keptuvę įpilama truputį pomidorų padažo ir smulkinti grybai, į jį virti žuvies gabaliukai, apdėliojama mažomis virtomis bulvėmis. Viskas likusiu padažu, apibarstoma sūriu, aplaistoma sviestu ir iškepama orkaitėje. keptuvėje.
Troškinta lydeka
Ingredientai:
• Lydeka, 1 kilogramas
• Sviestas, 2 šaukštai
• Svogūnai, 1 vienetas
• Morkos, 1 vienetas
• Citrinos, 0.5 vieneto
• Kvietiniai miltai, 4 šaukštai
• Aliejus, 0.5 stiklinės
• Grietinė, 2 šaukštai
• Juodieji pipirai, truputį
• Lauras, lapeliai, 2 vienetai
• Druska, truputį
Išvalyta žuvis supjaustoma, pasūdoma, apibarstoma pavoliojama miltuose, aliejuje ir sudedama į puodą. Įpylus sulčių, sultinio ir įdėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, troškinama 15—20 Baigiant troškinti supilama grietinė. tiekiama pusdubenyje su padažu, buvo troškinta. Tinka su virtomis bulvėmis, pupelėmis.
Virtas karpis padaže
Ingredientai:
• Karpis, 1 kilogramas
• Svogūnai, 1 vienetas
• Obuolių sultys, 1 stiklinė
• Vanduo, 0.5 stiklinės
• Česnakai, skiltelė, 1 vienetas
• Lauras, lapelis, 1 vienetas
• Aliejus, 0.5 stiklinės
• Druska, truputį
• Juodieji pipirai, truputį
• Petražolės, truputį
• Citrinos, skiltelių, truputį
Nuvalyta žuvis supjaustoma 2 cm pločio Smulkiai supjaustytas svogūnas su aliejumi puode, vanduo, obuolių sultys, pasūdoma, prieskoniai ir užvirinama. Sudedama žuvis, įpilama ir verdama ant ugnies. Išvirusi žuvis kiaurasamčiu išgriebiama ir sudedama į pailgą pusdubenį. Likęs virinamas, kol pusė. Sultinys plakamas, lašinant likusį aliejų. plakti suberiami petražolių lapeliai. Užpilta šiuo padažu žuvis pastatoma šaltai. papuošta citrinos skiltelėmis, petražolėmis.
Troškinta vėgėlė su grybais ir agurkais
Ingredientai:
• Vėgėlė, 1 kilogramas
• Sviestas, 2 šaukštai
• Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
• Obuolių sultys, 1 stiklinė
• Grybai, apvirti, 2 stiklinės
• Svogūnai, 1 vienetas
• Marinuoti agurkai, 1 vienetas
• Juodieji pipirai, malti, truputį
• Druska, truputį
• Petražolės, truputį
Išvalyta vėgėlė apibarstoma pipirais, miltais ir pakepinama Tada sudedama į puodą su susmulkintais svieste svogūnais, grybais, agurku vėgėlės kepenimis, įpilama sulčių, sultinio vandens) ir troškinama. Tiekiama su troškintais grybais tame pačiame padaže, troškinta.
Virtas sterkas
Ingredientai:
• Starkis, 1 kilogramas
• Morkos, 1 vienetas
• Salierai, 1 vienetas
• Lauras, lapeliai, 2 vienetai
• Poras, 1 vienetas
• Petražolės, šakelė, 1 vienetas
• Druska, truputį
• Juodieji pipirai, malti, truputį
• Mairūnas, truputį
Pasūdyti išvalyto gabalai sudedami į puodą, užpilami
karštu prieskoninių daržovių prieskonių sultiniu ir lėtai verdami 30 Tiekiami sudėti į pašildytą pusdubenį, salierų padažu (receptas pateiktas prie padažų).
Žuvies šašlykai
Ingredientai:
• Žuvis, filė, 1 kilogramas
• Svogūnai, 5 vienetai
• Paprika, 5 vienetai
• Pomidorai, 5 vienetai
• Sviestas, 5 šaukštai
• Aliejus, 0.5 stiklinės
• Juodieji pipirai, malti, truputį
• Druska, truputį
Žuvis apibarstoma pipirais, Ankštiniai pipirai apšlakstomi aliejumi. iešmo maustoma pakaitomis žuvies, ankštinio pipiro, svogūno gabalėliai. Ant iešmelio telpa apie 4 žuvies gabalėlius. kaip šašlykas virš žarijų ir tuoj
Žuvies troškinys
Ingredientai:
• Žuvis, 1 kilogramas
• Sviestas, 200 gramų
• Petražolės, truputį
• Salierai, truputį
• Krapai, truputį
• Juozažolė, truputį
• Gelsvė, truputį
• Svogūnai, 2 vienetai
• Česnakai, skiltelės, 2 vienetai
• Citrinos, 1 vienetas
• Pomidorų padažas, truputį
• Čili, truputį
• Paprika, truputį
• Druska, truputį
Žuvys išvalomos ir, išėmus supjaustomos. Gabalai apšlakstomi sultimis, pasūdomi, apibarstomi raudonaisiais pipirais. prieskoninių žalumynų, ankštiniai pipirai ir svogūnai, česnakai smulkiai ir pakepinami svieste. Į pridedama pomidorų padažo, sudedama žuvis, ir troškinama ant lengvos
Troškinys tiekiamas apibarstytas prieskoniniais žalumynais.
Užsakymai
- Užsakyti žuvį...
- Mobilus Tel. Užsakymams +37061558588